Dalış Ekipmanları

Dalış Ekipmanları
Derin Dalış

19 Kasım 2015 Perşembe

DALIŞ-DENİZ-YÜZME ŞNORKELİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?


  • Amacına uygun şnorkel seçmek önemlidir.
  • Maske,palet,şnorkekeşif amaçlı su üstü kullanımlarda, şnorkelin ağızlık kısmının altında 1 veya 2 adet tahliye valfi bulunan silikon ağızlıklı olmalı. Plastik borulu, borunun üzerinde maske kayışını bağlanabilmesi için tokası bulunmalı, borunun üst kısmında içeriye su girişini azaltan 360 derece dönebilem dalga kıran parçası olmalı. Mümkünse düşürüldüğünde kolay fark edilen renkte olmasında fayda vardır.
  • Monopalet ve yüzme şnorkelinde alından bağlama aparatı olmalı J formunda tahliye valfli veya valfsiz olarak kullanılabilmektedir. Profesyonel sporcular genellikle sudaki sürtünmeyi azaltmak için tahliye valfsiz olan modelleri tercih etmektedirler. Boru Plastik, Alüminyum veya inve crom malzemeden olabilir. Yüzme antrenmanlarında kullanılacak olanlarda çocuklar için küçük boylar tercih edilmelidir. Ağızlıklar silikon olmalıdır. Alın bantları PVC veya alüminyum malzeme içinde alnı acıtmaması için neopren kaplı olmalıdır.
  • Serbest dalış ve zıpkınla balık avı için şnorkel seçerken J formlu borunun silikon veya kauçuk malzemeden elastik ve tahliye valfsiz olmasına uzun süre kullanılacağı için özellikle ağızlık ve damak kısmının ergonomik tasarıma sahip olmasına dikkat etmek gerekir. Yumusak malzemeden seçme sebebimiz özellikle zıpkınla balık avında taşaltı avı yaparken farkında olmadan balık ağı vs. şeylere takılmamak içindir.
  • Şnorkel boyu standart ölçülerde olmalıdır. Kesinlikle ilave yapılarak daha derinde daha uzun süre kalırım düşüncesine kapılmayınız. Şnorkel boyu uzadıkça tahliye ettiğniz karbondioksit mikarı o oranda azalmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder