Dalış Ekipmanları

Dalış Ekipmanları
Derin Dalış

27 Haziran 2014 Cuma

DALIŞ BIÇAĞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ ?


DALIŞ BIÇAĞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ ?

  • Öncelikle dalış bıçağı paslanmaz çelikten imal edilmiş olmalı ve ısıl işlem ile sertleştirilmiş olmalıdır.
  • Dalış bıçağının bir yüzü lazer bileme dediğimiz pütürlü bileme (halat ve ağ kesmek için) olmalı düğer yüzü normal kullanım için düz bilenmiş olmalıdır.
  • Dalış bıçakları bilenmiş yüzeylerinden korozyon yapabilir bunun sebebi AISI 420-430-440 türü sertleştirilebilen paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiş olmalarıdır. Dalış bıçaklarının bilenmiş yüzeylerine korozyona uğramamaları için silikon gres veya gres yağı kullanabilirsiniz.
  • Dalış bıçaklarının yüzeyi Nikel-crom veya parlamaması için teflon kaplanmış olabilir.
  • Dalış bıçaklarının kılıfları genellikle plastik malzemeden yapılmaktadır. Bıçağın düşürülmemesi için kılıf üzerinde mekanizmalı ya da lastikli kilit sisteminin bulunması gerekmektedir.
  • Dalış bıçaklarını kolay ulaşabileceğimiz yere tutturmalıyız . Dalış bıçakları ile birlikte verilen lastik kayışların üzerinde kolay açılabilen plastik tokaları olmalıdır. Tüplü dalışlarda inflatör hortumuna bağlanabilen lastik aparat veya B.C. denge yeleği cebi üzerine bağlanabilen plastik düğmeleri bulunmalıdır. Serbest dalış ve zıpkınla balık avında kullanılacak bıçaklar genellikle dalış kemerine takılmaktadır. Dalış bıçağımızı bacağımızda kullanacaksak sağ elini kullananlar sol bacağın iç kısmına sol elini kullananlar ise sağ bacağının iç kısmına lastik kayışlarla bağlayabilir. Acil durumda dalış kemerini bıraktığımızda ağırlıkların dalış bıçağına takılmaması gerekir.
  • Sonuç olarak Serbest dalış ve zıpkınla balık avı için 7-9-11 cm boyunda bir yüzü lazer bileme diğer yüzü normal bilenmiş balık söndürmek için sivri uçlu keskin crom-nikel veya teflon kaplamalı kemere, kol ve bacağa bağlanabilen bıçaklar tercih edilmelidir.
  • Scuba için kullanılacak dalış bıçakları serbest dalışta kullanılacak bıçaklara ek olarak bıçak kesme boyları 3-5 cm daha uzun olabilir. ayrıca sualtında teknik dalışlarda kullanabilmek amacıyla tornavida gibi kullanabilmek için düz ağızlı plastik kilit sistemi olan bıçaklar olabilir. 
  • UNUTMAYIN SUALTINDA DALIŞ BIÇAĞINA BİR KERE İHTİYAÇ DUYARSINIZ O AN YANINIZDA YOKSA BİR DAHA GEREKMEZ. :)

SİTEMİZİ ZİYARET EDİP DALIŞ BIÇAKLARINA GÖZ ATABİLİRSİNİZ                                                    
                                                                                      Derin Dalış Malzemeleri
  

1 yorum: